» Skip to content

Published: 16 July 2022

By Andy Ross

Forest in the Sun

Forest in the Sun concept drawing.

The "Beehive" in Wellington is an iconic building, housing New Zealand's Executive Wing of Parliament. 

The opening of the building took place in 1977 and on the walls of the new edifice hung Forest in the Sun, six panels of woven wool, designed by sculptor and designer, Guy Ngan, and woven by Joan Calvert, assisted by Dorothea Turner and Jean Ngan. The whole piece took eighteen months to make with each panel being 2.4 metres square. 

The tapestry is now in the National Collection at Te Papa and was shown in 2019 as part of an exhibition: Guy Ngan: Habitation. Maybe one day it will rehang in its intended place...

(The picture on this page is courtesy of the Public Art Heritage website.)